Banen in de buitenlucht

Er zijn mensen die de hele dag op kantoor kunnen zitten, een beetje met collega’s kletsen en tijdens de pauze hun benen even strekken. Echter kan niet elke persoon voor zo’n lange tijd stil zitten. Er zijn mensen die beweging nodig hebben of die buitenlucht nodig hebben. In deze blog bespreek ik een aantal banen waarbij de buitenlucht een belangrijke factor speelt.

Verkeersregelaar

Een verkeersregelaar regelt zoals de naam het al zegt het verkeer. Dit betekent dat deze persoon bevoegdheden is toegekend om burgers die deelnemen aan het verkeer instructies te geven. Dit kan gebeuren om tijdelijke maatregelen te vergemakkelijken, zoals bij werkzaamheden aan de weg of bij een evenement. Het is echter ook mogelijk dat gevaarlijke plekken echte aandacht krijgen, zoals een kruispunt waar veel ongelukken gebeuren of een kruispunt waar de stoplichten tijdelijk niet werken. Een verkeersregelaar kan dus op veel plaatsen nodig zijn, maar een factor blijft constant; het zal altijd buiten zijn. Kijk voor vacatures op Binck.

Postbezorger

Ook postbezorgers moeten natuurlijk door weer en wind onze brieven en pakketjes bezorgen. Een postbezorger die gebruik maqkt van een auto zit natuurlijk een groot gedeelte warm en droog. Echter zijn er ook nog velen postbezorgers die het op de fiets doen. Het weer is dus doorslaggevend voor de werkomstandigheden van deze groep werknemers.

Tuinman

Zoals de naam al zegt is de tuinman actief in de tuin. Het is echter voor een tuinman minder gemakkelijk om in de winter zijn werkzaamheden voort te zetten. Dit komt vooral door de dreigende vorst. Vorst kan ervoor zorgen dat de bodem keihard wordt. Daarnaast is het voor het planten van bloemen en het snoeien van planten ook belangrijk dat er geen extreme temperaturen zijn.

Boswachter

Het takenpakket van de boswachter is vrij divers. Zo kan je een dag door het bos lopen en de natuur inventariseren of daarbij een groep een rondleiding geven. De andere dag kan je deelnemen aan een tentoonstelling en een andere dag kan je weer een lezing geven. Wat belangrijk is om te weten is dat boswachters er niet alleen zijn voor informatieve doeleinden. Boswachters hebben namelijk ook een toezichthoudende rol ten opzichte van het park. Dit betekent dat zij mensen kunnen bekeuren als er sprake is van ongewenst gedrag.

Vuilnisman

Ook vuilnismannen of -vrouwen die hun ronde doen om jouw vuilnis op te halen zijn constant in contact met de buitenlucht (en met vuilnislucht). Tegenwoordig is een gedeelte geautomatiseerd, maar het blijft een fysiek zwaar werk.