Denk ook eens aan Veja sneakers, dames

Denk ook eens aan Veja sneakers, dames

Laatst heb ik een nieuwe documentaire gezien op Netflix dat ging over het ecosysteem op aarde. Ik kan het iedereen aanraden, het heeft in ieder geval een flinke indruk op mij achtergelaten. Het schijnt dat wij een aantal dingen kunnen doen om onze afdruk op de aarde sterk te verminderen. Eén van die dingen is het hebben van maar maximaal twee kinderen waardoor de aarde niet overbevolkt raakt. Door de uitstekende levensverwachting en zorg in Japan hebben zij al jaren een gelijk aantal inwoners. Het andere dat wij kunnen doen is uiteraard minder vlees eten en de verwarming wat vaker uit. Maar ik denk dat één van de lastigste dingen iets wordt wat wij niet verwachten dat is namelijk het kopen van kleding. Het produceren en ontwikkelen van bijvoorbeeld schoenen kan heel ecologische en ethisch, maar veel van de grote merken doen dit niet. Daarom toen ik laatst schoenen ben gaan kopen heb ik gezocht naar milieuvriendelijke schoenen.  

 

Veja sneakers

Ik ben uitgekomen bij een onbekend merk, namelijk: Veja. Ik kende het merk in ieder geval niet. Veja heren schoenen zijn ethisch goed geproduceerde schoenen. Gemaakt van eco-katoen en plantaardig gelooid leer. Veja heren schoenen zijn daarmee natuurvriendelijk geproduceerd. Zeker na het zien van de documentaire vind ik dit heel belangrijk. Veja sneakers dames mogen er trouwens ook zijn. Het zijn hele stijlvolle sneakers. De Veja sneakers dames deden mij ook best verbazen. Misschien dat ik binnenkort een aantal bestel nu ik in mijn ‘volledig ethisch verantwoorde’ fase zit. De documentaire toonde ook wat er gaat gebeuren als wij niet beter voor de aarde en de biodiversiteit gaan zorgen. Bosbranden zullen nog groter worden en steeds vaker voorkomen. In 2040 zijn de poolkappen volledig gesmolten wat voor een versnelling van de opwarming van de aarde zorgt. Het is in ieder geval geen rooskleurig uitzicht. Omdat ik graag mijn kinderen wil zien opgroeien in een groenere, schonere plek heb ik daarom wel besloten om wat beter mijn best te gaan doen voor de natuur.

 

Ethisch verantwoordelijke producten kopen

Dat betekent voor mij dat ik ethisch verantwoorde producten ga kopen. Deze zullen wat duurder zijn dan mijn normale schoenen, maar dit zal hopelijk in de loop van de tijd wel gaan veranderen. Hoe meer mensen bijvoorbeeld Veja heren sneaker koopt, hoe goedkoper deze zullen worden. Veja sneakers dames is ook een goede schoenenlijn. Het is in ieder geval de moeite waard om even te kijken, zeker als jij ook dezelfde documentaire hebt gezien. Ik ben zeker aangespoord om wat ethischer te kopen.

Geef een reactie