Dit moet jij weten als jij wilt gaan investeren in crypto

De kans dat jij niks van crypto hebt meegekregen de afgelopen jaren is heel klein. Zeker de grootste coin Bitcoin is de afgelopen jaren bijna dagelijks in het nieuws geweest. Gedurende een recessie en economische crisis is het voor veel mensen aantrekkelijk om te gaan kijken naar alternatieve inkomstenbronnen. Waar veel mensen eerst alleen maar in aandelen geld stak, is ook crypto nu steeds populairder. Wel zijn er een aantal dingen die je moet weten voordat je begint met het traden van crypto.

 

Hoe werkt het investeren in crypto nou eigenlijk?

Wanneer jij gaat investeren in aandelen is het een spel dat je speelt tegen andere investeerders. Het werkt namelijk zo dat er altijd iemand moet zijn die je aandelen koopt wanneer jij ze wilt verkopen. Er zal dan ook altijd iemand zijn die op het hoogste punt inkoopt en geen winst maakt. Het is dus aan jou om ervoor te zorgen dat jij goede investeringen weet te onderscheiden van slechte investeringen. Binnen een markt als dit zullen de mensen met meer verstand namelijk geld verdienen aan mensen die er minder van weten. Vandaar dat het van een groot belang is dat jij je eerst eens goed verdiept in crypto voordat jij er grote hoeveelheden geld in gaat steken.

 

Het vinden van de juiste broker

Als jij al wat meer afweet van de crypto die je wilt gaan kopen is het nodig om op zoek te gaan naar een broker. Een broker is een bedrijf dat de aandelen en crypto koopt en verkoopt. Er zijn brokers die alleen de spread ontvangen, maar ook brokers die de crypto daadwerkelijk van je kopen. In het geval dat jij de crypto moet verkopen aan andere kopers zul je een prijs moeten intypen om de crypto aan te bieden. De hoeveelheid crypto die je kunt kopen en de leverage waarmee je kunt traden, verschilt erg per broker. Ook de transferkosten verschillen enorm. Het is aan jou om ervoor te zorgen dat je een broker vindt die goed bij je past.

 

De koers van de crypto

Wanneer jij er zeker van bent dat je wilt investeren dan is het lang niet altijd meteen een slim idee om je geld te gaan beleggen in crypto. De Bitcoin koers en Ripple koers veranderen namelijk elke dag. Het is aan jou om een moment te vinden waarop je de coins voor een lage prijs in kunt kopen.