Home Blog Een persoonlijk kantoor voor thuis werken

Een persoonlijk kantoor voor thuis werken

0
Een persoonlijk kantoor voor thuis werken

Het is een gigantische vrijheid om vanuit huis te kunnen werken. Altijd in een vertrouwde omgeving zijn is een groot voordeel van thuis kunnen werken. Ook als je bijvoorbeeld kids hebt dan is het geweldig als je een oogje in het zeil kunt houden terwijl je geld aan het verdienen bent. Natuurlijk heb je ook geen last meer van de reistijd op en neer naar een kantoor. Echter zitten er ook een nadeel aan. Thuis word je vaker afgeleid door allerlei klusjes en andere zaken die op een kantoor niet van toepassing zijn. Afleidingen remmen jouw productiviteit behoorlijk en zo ben je dus inefficiënt met het werk bezig. Misschien resulteert er direct in dat je minder geld verdient. Gelukkig zijn er een aantal mogelijkheden om afleidingen te verminderen, en de sleutel is een toegewijde werkruimte.

Waarom het belangrijk is.

Wanneer alles er spic en span uitziet in jouw werkomgeving dan word je minder afgeleid. Verder geeft het ook een georganiseerd en rustig gevoel, iets wat je zult terugvinden in jouw werk. Ondanks dat je thuis werkt is het belangrijk om werk en vrije tijd gescheiden te houden. Niets werkt hier beter voor dan een fysieke afscheiding tussen werk en privé. Als je een aparte kamer, of sectie van een kamer, gebruikt om te werken dan weet je waar je aan toe bent. In principe moet er in dit gedeelte alleen maar werk gerelateerde spullen te vinden zijn. Hiermee conditioneer jij jezelf om alleen maar met werk bezig te zijn wanneer je dat wilt. Met andere woorden, je went er beter aan om zonder afleidingen te werken als je privé en werk gescheiden houdt.

Hoe richt je dat in?

Een werkruimte bestaat natuurlijk uit een bureau met bijbehorende bureaustoelen. Het liefst investeer je in een goede, ergonomische bureaustoel. Ten slotte zal je hier talloze uren besteden, dus dan kan je het beter zo comfortabel mogelijk maken. Maar niet té comfortabel natuurlijk! gebruik weinig decoratie, maar een paar planten en een leuk kleurtje kunnen geen kwaad. Als het kan in jouw woning, dan gebruik je een toegewijde werkkamer. Vul de kamer met objecten die jou inspireren. Of dit nou schilderijen, een kalender of een goede muziekinstallatie is, het is belangrijk dat je gemotiveerd wordt om te werken wanneer je de kamer betreedt. Net zoals je geen vrije tijds activiteiten in de werkruimte moet ondernemen, wil je ook vermijden werk mee te nemen naar andere ruimtes. Wanneer je klaar bent met werk moet het ook echt klaar zijn, ook al werk je thuis!