Een weekendje weg naar..

Er even uit moeten is een gevoel dat iedereen kent. Na een paar maanden werken zonder vrij te hebben is de kans groot dat je snakt naar een uitstapje, even weg van huis, even weg uit de bubbel. Uitslapen, een andere omgeving, andere mensen om je heen en geen verantwoordelijkheid hoeven dragen, dat kan! De tip is: ga een weekendje weg. Het maakt eigenlijk niet echt uit waarheen, als de omgeving maar anders is en je weet dat je op die plek even bij kan komen. Ga samen met je partner, of juist alleen. Alleen gaan kan je even helemaal tot jezelf brengen omdat je niet te maken hebt met mensen om je heen. Hier zijn een paar plekken waar je helemaal tot rust kan komen!

Het strand

Een dagje naar de zee is niet onbekend voor mensen, maar maak daar eens twee of drie dagen van. Die nachten maken een groot verschil, niets is beter dan een ochtendwandeling aan het strand. Met het geluid van de golven en de zoute lucht kan je echt ontspannen. Vooral de leegte op het strand, de uitgestrektheid helpt heel goed wanneer je druk bent in je hoofd. En hoe langer je daar bent, hoe leger je hoofd wordt. Je zult merken dat je steeds minder gaat denken en alleen maar bezig gaat zijn met het zand en het water. En je hebt de keuze! Want op veel plekken in Nederland is natuurlijk strand te vinden, het is een aanrader om naar de wat minder bezochte plekken te gaan.

Wandelen door de bossen

Ken je dat gevoel wanneer je terug komt van een goede boswandeling? Die frisheid, het gevoel dat je meer lucht in de longen hebt? Stel je voor hoe je je voelt als je een nachtje logeert in het bos. Niets gaat boven wakker worden door fluitende vogels. Het maakt eigenlijk niet eens uit als het regent, het bos is in elke weersomstandigheid bijzonder. Het veluwe hotel is een plek waar je heerlijk kan wakker worden en vanuit daar kun je meteen de Veluwe in wandelen.

Ontspannen in de sauna

Het fijne van de sauna is dat je eigenlijk helemaal niet meer kan denken aan alle dingen thuis, omdat je te erg aan het zweten bent. Dat klinkt heel banaal, maar de hoge temperatuur maakt dat je alleen daarmee bezig bent. Dus het is niet alleen goed voor je lijf, het voelt ook heel goed voor je binnenwereld.