Er warmpjes bijzitten

Na een lange vermoeiende dag wil je het liefst zo snel mogelijk je bed in kruipen en heerlijk gaan slapen. Nog even tandenpoetsen en een warme douche nemen zodat je fris en fruitig je bed in kan stappen. Heerlijk opgewarmd van de douche kruip je je bed in. Maar het bed is nog zo koud, zo kan je niet snel in slaap vallen! Voordat je weer opgewarmd bent, ben je zo een half uur verder. Herkenbaar? Misschien is het een idee om een elektrische deken aan te schaffen! Met een elektrische deken stap je nooit meer in een koud bed. Integendeel, je stapt in een warm nest waar je gelijk lekker in weg kan doezelen. Een verademing. Iets om naar uit te kijken tijdens een lange dag werken of een hectisch weekend. Op deze manier kom je wel aan je uren slaap toe en wordt je helemaal uitgerust wakker. 

Goede nachtrust

Hoeveel uren slaap je nodig hebt verschilt van persoon tot persoon. Voor 65% van de volwassenen is zeven tot acht uur slapen per nacht ideaal. Twee procent van de volwassenen heeft zelfs tien of meer uur slaap nodig om zich fit te voelen. Maar er zijn ook volwassenen die aan vijf of zes uur al genoeg hebben om volledig uitgerust wakker te worden. Als je een slaaptekort hebt, kun je dit de volgende nacht inhalen door extra uren te slapen. Maar wie heeft daar tegenwoordig de tijd voor? Een slaaptekort kan grote gevolgen hebben voor je lichaam. Je stofwisseling raakt in de war, je voelt je suf, slaperig, bent niet alert en bent sneller geïrriteerd. Ook werkt je afweer- en immuunsysteem minder goed. Het is dus erg belangrijk dat je voldoende slaapt. Als je snel in slaap kunt vallen zal dit al veel helpen. Per persoon kan de inslaaptijd sterk verschillen, gemiddeld duurt het 10 tot 20 minuten. Een voorverwarmd bed helpt bij het sneller in slaap vallen waardoor je meer uren kunt slapen per nacht en je een slaaptekort kan voorkomen. Een elektrische deken is daarom een uitkomst.

Warm in bed en op de bank

Dan sta je voor de keuze, wil je een elektrische onderdeken, een elektrische bovendeken of wellicht een combinatie van beide? Een elektrische bovendeken komt niet alleen in bed van pas maar je kan de deken ook gebruiken voor een avondje op de bank. Een kopje thee erbij, een goede serie op de televisie en een warme deken om je heen, dat is nog eens een ontspannen avond. Een elektrische onderdeken zorgt ervoor dat je elke avond in een behaaglijk warm bed stapt. Leg de elektrische deken onder de hoeslaken en je bed wordt vanzelf heerlijk warm. Ben je een echte koukleum? Dan is het wellicht een goed idee om een elektrische onder- én bovendeken te proberen. Je kan dan ‘s avond op de bank vertoeven met een warme deken om je heen en vervolgens in een voorverwarmd bed kruipen. Lijkt jou dit ook een heerlijk vooruitzicht? Ga dan snel op zoek naar de perfecte elektrische deken voor jou.