Home Fashion Ga jij een trouwpak kopen? Dit moet je weten! 

Ga jij een trouwpak kopen? Dit moet je weten! 

0
Ga jij een trouwpak kopen? Dit moet je weten! 

Het aanschaffen van een trouwpak als man is een belangrijke aangelegenheid: je gaat kiezen in welke kleding jij jouw partner als levenspartner wil accepteren in het bijzijn van jullie vrienden en familie. De keuze van het trouwpak is enorm belangrijk, want de trouwfoto’s zullen gedurende je leven nog vaak terugkomen. Maar hoe kies je nu het juiste trouwpak en hoe kom je erachter welk trouwpak het beste bij jou past? In dit artikel lees je de beste tips voor het kopen van een trouwpak! 

 

Wat voor soorten trouwpakken zijn er eigenlijk?

Voordat je het beste trouwpak voor jezelf uit kunt kiezen, is het belangrijk dat je weet wat voor trouwpakken er eigenlijk allemaal zijn. Hieronder lees je welke verschillende soorten trouwpak man er bestaan en wat de belangrijkste kenmerken van ieder trouwpak voor mannen zijn. 

 

Kostuum

Dit is de meest gedragen versie van een pak voor een trouwerij. Het kostuum bestaat uit een jasje, nette broek, een goed overhemd met een mooie riem en nette schoenen. Eventueel kun je het afmaken met een strik of stropdas. 

 

De smoking

Dit is een tweedelig pak wat bestaat uit een zwarte jas en een zwarte broek. Dit combineer je met een smoking overhemd en een vlinderdasje. Vaak wordt dit type pak gedragen naar gelegenheden waar de dresscode black tie is. 

 

Jacquet

Dit type pak bestaat uit een pantalon met grijze strepen. Op de pantalon draag je een wit overhemd met een omgeslagen kraag. Het overhemd combineer je met een gilet en een grijze of zwarte lange jas wat afloopt aan de achterzijde. Je draagt dit pak verder met een grijze das.

 

De meeste mannen zullen zich het meest comfortabel voelen bij het dragen van een kostuum of smoking naar hun trouwerij. Afhankelijk van de dress code kies je voor je bruiloft voor een ander trouwpak. Let er echter op dat jij je comfortabel voelt en altijd kiest voor een pak wat bij jou past.

 

Het kiezen van de juiste kleur

Trouwpakken komen er in uiteenlopende kleuren, stoffen en met uiteenlopende soorten voeringen en printjes. Het kan dus gemakkelijk zijn om bijvoorbeeld een centrale kleur uit het thema van de bruiloft te verwerken in het pak. Dit kun je bijvoorbeeld doen door de kleur te verwerken in je stropdas of overhemd, afhankelijk van de kleur en de rest van je pak. 

 

De puntjes op de i

Nu je het trouwpak hebt uitgekozen, is het tijd om je trouwkostuum volledig af te maken. Ga voor jezelf na welke schoenen je wil dragen, of je een riem om doet, een horloge draagt en of je gaat voor een stropdas of vlinderdas. Vergeet ook je ondershirt, sokken en ondergoed niet. Deze zaken maken een belangrijk onderdeel uit van je gehele outfit en worden door veel mannen vaak over het hoofd gezien tot het allerlaatste moment.