Home Blog Hoe beperk je op een makkelijke manier het gebruik van gas?

Hoe beperk je op een makkelijke manier het gebruik van gas?

0
Hoe beperk je op een makkelijke manier het gebruik van gas?

Iedereen heeft het linksom of rechtsom wel meegekregen: door de oorlog van Rusland met Oekraïne dreigt er op korte termijn een gastekort. Nu heeft Nederland gelukkig eigen gas, maar de mensen in Groningen zijn daar niet al te blij mee. Hoe meer gas er wordt gewonnen, hoe sneller hun huizen kapot gaan. Het is om die reden goed om ons gasgebruik flink te beperken. Hoe kunnen we met zijn allen een steentje bijdragen om ons gasgebruik te beperken?

Minder gebruiken

Het spreekt voor zich dat we korter moeten douchen. Zo gebruiken we minder gas om het water te verwarmen. Zet gewoon een timer. Maar er zijn ook andere manieren om minder gas te verbruiken. Zo kan je in plaats van het aanzetten van de verwarming ook een wollen deken pakken. Je kan ook wat meer lagen kleding aantrekken om het warmer te krijgen. Heb je een open haard in huis of een vuurkachel, maak daar dan gebruik van. En je zou het niet zeggen, maar een hoop kaarsen kunnen ook veel warmte genereren. Daarnaast kan je ook gebruik maken van lichamelijk contact om elkaar warm te houden. Knuffelen met je partner is dus een hele goede manier. Ook wanneer er veel mensen tegelijk in een kleine ruimte zijn, zal je zien dat de temperatuur omhoog gaat. En houd ook de deuren dicht. Tenslotte, maak gebruik van je eigen energie door lekker te bewegen.

Isoleren

Je huis isoleren is een hele goede manier om warmte binnen te houden in de winter. Kies je bijvoorbeeld voor dubbele ramen! Dan zal het al een hoop kou schelen. Maar het kan ook makkelijker. Tochtstrippen voor onder de deur zorgen ervoor dat er geen koude luchtstromen in je huis komen. Zet borstels op je brievenbus, leg kleedjes op de vloer en doe je gordijnen ’s avonds wat eerder dicht. Dat zijn allemaal isolerende middelen die je heel makkelijk en snel kan realiseren.

Verkoop je auto

In een land met de beste fietsfaciliteiten ter wereld is het wellicht een goede optie om je auto wat meer te laten staan. Zo bespaar je ontzettend veel op benzine en gas. En je werkt tegelijkertijd aan een betere gezondheid. Wanneer je jouw auto zelfs helemaal wegdoet, krijg je waarschijnlijk ook nog een lekker extra zakcentje. Dus wil je ook jouw auto snel verkopen? Maak dan gebruik van de handige link. Dit bedrijf bemiddelt voor jou met dealers en verkopers en nemen alles voor je uit handen. Je kan zelfs je boot, caravan of motor verkopen. Hoe handig is dat!