Een houtklover lijkt ouderwets, maar is dat ook zo?

Kijk je er nu al naar uit om deze winter bij een knappend haardvuur door te brengen? Dan zul je daar toch eerst iets voor moeten doen. Denk dan aan het laten vegen van je schoorsteen om brand en andere gevaarlijke situaties te voorkomen. Maar je moet ook op tijd denken aan het aanleggen van een houtvoorraad. Het hout moet natuurlijk wel de tijd hebben om goed te drogen. Een boom die je net gekapt hebt, is op z’n vroegst volgend jaar winter geschikt voor in de open haard. Maar je kunt de boom al wel aan mootjes hakken. Zo wordt het oppervlak van het hout groter en zal het eerder drogen. Daar heb je dus minimaal een kettingzaag en een houtklover voor nodig. Ook een bijl is geen overbodige luxe.
Houtklover

Een houtklover is dus een handig hulpmiddel

Maar waar haal je zo’n ding? Bij een echte landbouwwinkel natuurlijk! In een landbouwwinkel loopt gespecialiseerd personeel rond, dat jou precies kan vertellen welke houtklover je nodig hebt. Want er zijn verschillende soorten houtklovers, met verschillende soorten aandrijving. Ook is het slim om even een demonstratie bij te wonen. Zo’n apparaat kan, wanneer het niet op de juiste manier wordt gebruikt, heel gevaarlijk zijn. Om dat te voorkomen verkoopt bovenstaande landbouwwinkel alleen nog houtklovers die voorzien zijn van alle mogelijke veiligheidsmaatregelen. Zo weet je zeker dat je met al je ledematen in tact voor de open haard komt te zitten.

Ook een bijl en een kettingzaag regel je via deze winkel

Je kunt ervoor kiezen om naar Drachten af te reizen en de mogelijkheden daar in ogenschouw te nemen, maar je kunt alle artikelen ook online bestellen. Zeker wanneer je precies weet wat je wilt, is dat een goede optie. Toch kan het, ook als je precies weet wat je wilt, slim zijn om eens naar deze landbouwwinkel te gaan. De mensen daar weten van de hoed en de rand en kunnen je misschien nieuwe inzichten geven.

Voorzichtigheid is geboden

Maar dat geldt niet alleen voor het werken met houtklovers, kettingzagen en bijlen. Ook bij andere apparatuur moet je natuurlijk altijd de veiligheid in acht nemen. Volg de veiligheidsvoorschriften en gebruik beschermende kleding zoals schoenen met stalen neuzen, een helm, handschoenen en een stofbril. Al deze dingen vind je natuurlijk ook in deze landbouwwinkel. Zo kun je alle benodigdheden voor een fijn vuurtje in één winkel aanschaffen. Of je dat nu online doet of niet, je zult er veel plezier van beleven!