Home Wonen Innovatie in huis

Innovatie in huis

0
Innovatie in huis

De een is dol op elektronica, de ander wil het zo min mogelijk in huis hebben. Daar bestaat ook een middenweg in. Er zijn opties om te genieten van de voordelen die innovatie te bieden heeft en het tegelijkertijd een zo min mogelijk grote plek in het huis te geven. In deze blog behandel ik een paar van die opties. Ik hoop dat de ideeën je zullen helpen een nog plezieriger thuis te creëren.

Wegwerken

Iets waar veel mensen niet van houden, is allemaal kabels in huis. Neem de tijd om die eens mooi weg te werken met bijvoorbeeld stekkerdozen die mooi weggewerkt kunnen worden in tafels of muren. Of kijk eens bij het aanbod van design kabelgoten. Eerst bepaal je per elektronisch object of je het echt wil houden en waar je het wil hebben staan. Vervolgens werk je de draden weg, zodat deze vrijwel ongezien door het huis heen lopen. Het geeft een veel rustiger gezicht en je wordt er niet steeds aan herinnerd hoeveel elektronica je in huis hebt.

Verbergen

Maar je kan op nog een manier elektronica een minder zichtbare plek in huis geven. Zo kan je er bijvoorbeeld aan denken een computerkast aan te schaffen als je met een desktop werkt. Op het moment dat je hem gebruikt, doe je de kast open en zodra je klaar bent met werken, doe je hem weer dicht. Dan staat dat scherm niet zo in het zicht. Ook door TV liften aan te schaffen, kan je op een heel mooie manier de tv uit beeld halen in je zitkamer en slaapkamer. Ze worden in feite verborgen in een kast of aan het voeteneind van je bed. Alleen op de momenten dat je daadwerkelijk televisie gaat kijken, haal je hem tevoorschijn door simpelweg op een knop te drukken. De lift haalt de tv op een prachtige manier tevoorschijn. Je kan dit proces activeren vanaf bijvoorbeeld je mobiele telefoon of tablet. Zo laat je technologie in je voordeel werken!

Vaste prik

Stoor je je eraan dat iedereen in huis te pas en te onpas met een telefoon of tablet op schoot zit? Spreek met elkaar momenten af dat iedereen zijn of haar device weglegt. Pak een doos waar iedereen het in legt, zodat je ze niet nog overal in huis tegenkomt. Dan komt niemand in de verleiding toch weer even die telefoon erbij te pakken en ontstaat er rust om je je op andere dingen te richten.