Is snel zakelijk geld lenen verstandig?

Als ondernemer kan het zo zijn dat je ineens snel geld nodig hebt. Wanneer er bijvoorbeeld een once-in-a-lifetime deal voorbij komt. Wanneer je plots je capaciteit moet opschroeven en onverwacht moet investeren in een nieuwe ruimte of machines. Of wanneer je ineens forse schade hebt opgelopen die niet (direct) door de verzekering wordt vergoed.

Wanneer je als ondernemer haastig geld nodig hebt, heb je geen tijd voor bureaucratische rompslomp. Snel zakelijk geld lenen is gelukkig een fluitje van een cent.

Het leenbedrag

Een klein bedrag tot 50.000 euro wordt vaak binnen een jaar al terug betaald. maar bij verschillende kredietverstrekkers kun je vaak je bedrijfslening opschroeven tot 250.000 euro. Dit bedrag wordt doorgaands in één keer uitgekeerd. Als je dat wil, kan het de volgende dag al op je rekening staan. De lening wordt net als iedere lening maandelijks terug betaald.

Je betaalt voor hoger risico

Klinkt ideaal, maar waar moet je nu op letten? Als je snel krediet nodig heb, kan het zo zijn dat een kredietverstrekker een hogere rente vraagt. Dat doen ze omdat ze met deze lening een hoger risico nemen. Je ontneemt ze immers de mogelijkheid vooraf checks en controles te doen. Daardoor neemt de kredietverstrekker als het ware een gok: zij kunnen van te voren niet inschatten of jij de rekening echt terug kan betalen. En voor dat risico betaal jij. Je wordt persoonlijk aansprakelijk gehouden wanneer je bedrijf de lening niet kan terug betalen.

De voordelen voor jou

Het mes snijdt natuurlijk aan twee kanten. Omdat jij immers een hogere rente betaalt, kun je er op rekenen dat het snel geld jouw kant op kan. Zonder ingewikkeld papierwerk of garanties. Je hoeft geen jaarcijfers in te dienen en geen BKR toetsing te doen. Ook de aflossing komt met voordelen. Deze is vaak erg flexibel van opzet. Zo kun je bij de meeste aanbieders boetevrij vervroegd aflossen. Ook zijn aflossingsvrije rekeningen een optie.

Rente percentage

 Let op: de hoogte van het rente percentage kan behoorlijk uiteenlopen. Met een beetje speurwerk online kom je bij aanbieders met een rente percentage van 8%, maar ook meer dan 40. Dit alles is afhankelijk van de looptijd van jouw rekening, de hoogte van het bedrag en je kredietwaardigheid. Een reëel percentage ligt echter rond de 12 à 14 procent.

Verschillende websites, zoals Zakelijkbankieren.nl, bieden vergelijkingstools aan om de best passende lening voor jouw bedrijf en situatie te vinden. Binnen vijf minuten kun je een vergelijking doen en aanvraag doen. daar zal je na een uur of twee antwoord op krijgen, met een voorstel voor rente percentage en kosten. Het akkoord kun je eenvoudig digitaal opsturen. Met een spoedoverboeking kun je zelfs binnen vier uur rekenen op het geld op je rekening.