Een kredietverzekering geeft rust en zekerheid

Als je een bedrijf hebt, dan loop je bepaalde risico’s. Risico’s die je in veel gevallen kunt ondervangen door goede verzekeringen af te sluiten. Bijvoorbeeld een goede inboedelverzekering, een ziekteverzekering en een brandverzekering. Maar wat nu als je klanten niet of slecht betalen? Dan kost dat vooral heel veel geld! En daar heb je dan maar mee te dealen. Toch is dat niet helemaal (meer) waar. Je kunt nu een kredietverzekering afsluiten zodat je altijd je geld ontvangt, ook als de klant jou niet betaalt. Hoe dat werkt? Dat lees je hieronder.

Een kredietverzekering moet je zien als investering in je eigen bedrijf

Je kunt het zo gek niet bedenken of je klanten weten redenen aan te dragen waarom zij (nu) niet kunnen betalen. En daar ben je dan mooi klaar mee. Jij hebt voor dat geld gewerkt, investeringen gedaan en geleverd wat er van je verwacht werd. Dan is het nu aan je klant om zijn helft van de overeenkomst na te komen. Soms moet je gewoon te lang wachten op je geld. Een kredietverzekering kan er dan voor zorgen dat jij binnen de gestelde termijn je geld ontvangt en dan weer door kunt gaan met ondernemen. De verzekeringsmaatschappij zorgt er dan zelf voor dat zij het geld ontvangen van jouw klant. Dat scheelt jou een hoop tijd en uiteindelijk ook geld.
Kredietverzekering

Wees pro-actief

Gaat het om een (potentiƫle) opdracht die heel veel geld gaat opleveren (en dus gaat kosten voor de klant), dan is het wel slim om een kredietcheck te doen. Door een kredietverzekering af te sluiten, zorg je dat je toegang krijgt tot deze informatie. Je kunt dan beter inschatten of je (potentiƫle) klant in staat zal zijn de facturen te voldoen. En dit nog voor dat je ook maar aan het werk gegaan bent. Door je goed te laten informeren zorg je dus voor zekerheid voor jouw bedrijf.

Doe waar je goed in bent

Ieder mens heeft kwaliteiten. De een is goed in het metselen van muren of het leggen van tegels, de ander schrijft graag blogs of maakt graag mooie foto’s. Er zijn maar weinig mensen die, naast hun eigen bedrijf, ook nog zin en energie hebben om deurwaardertje te spelen. Door een kredietverzekering af te sluiten hoef jij je hier niet meer druk over te maken. Je krijgt gewoon op tijd betaald en je kunt door met dat waar jij goed in bent.