Krijg de juiste mensen op de juiste plaats met assessments

Verschillende meetmethoden om de eigenschappen van een kandidaat te testen of deze wel geschikt is voor de functie. Dat is een assessment. Vaak worden er in vacatures gesproken over een psychologisch onderzoek, waarvan je dus er vanuit kan gaan dat je een assessment krijgt om voor de werkgever duidelijk te krijgen of je wel geschikt bent voor de job. Onderzoeken wijzen uit dat assessments duidelijk betere voorspellers zijn dan een sollicitatiegesprek. Veel werkgevers gebruiken deze tool dan ook om de juiste poppetjes op de juiste plaats te krijgen.

Het doel van een assessment

Er zijn verschillende soorten assessments. Ten eerste heb je de selectie assessment. De werkgever selecteert hier bij de juiste persoon voor de functie. Daarnaast heb je het ontwikkelassessment. Hier beoordeelt de werkgever de potentie van de kandidaat voor een andere functie binnen het bedrijf. En tot slot heb je het loopbaan assessment. Dit assessment is volledig toegewijd aan richting geven aan een nieuwe carrière stap of studiekeuze.

Op welke manieren worden kandidaten getest bij een assessment?

Er zijn genoeg manieren waarop kandidaten getest worden bij assessments. Zo heb je het online assessments waarbij je bijvoorbeeld een vragenlijsten krijgt en online tests. Dit in combinatie met een interview met de werkgever of psycholoog. Je hebt daarnaast ook offline assessments. Dit noemt men ook wel assessment center. Hier zijn er vier onderdelen van toepassing. Namelijk interview, capaciteitentest, persoonlijkheidstest en praktijkopdrachten. Reken er niet op dat dit bij alle bedrijven hetzelfde is en de inhoud als de volgorde kan sterk veranderen. Ieder bedrijf is natuurlijk weer anders in zijn werkwijze.

Een van de belangrijkste onderdelen van een assessment, het interview

Het interview is een van de belangrijkste onderdelen van een assessment. Dit gebeurt meestal met een psycholoog die naar je motivatie, persoonlijkheid, interesse en ambities vraagt. Zo schept men een duidelijk beeld over wie je bent en of je geschikt bent voor de functie. Daarnaast vraagt de psycholoog door naar de competenties waar je getest op wordt.

Het onderwijs assessment

Naast assessments in het bedrijf heb je ook assessments voor het onderwijs. Het onderwijs assessment richt zich speciaal op de capaciteiten en competenties die van belang zijn in het onderwijs. Dit geldt voor verschillende functieniveaus. En ook hier heb je de eerder genoemde assessments zoals selectie, ontwikkel en loopbaan assessments. Daarnaast vallen hier ook integriteit en team assessments onder. Assessments voor functies in het onderwijs zijn van belang, omdat er hier in Nederland hoge eisen aan het onderwijs worden gesteld.