Home Reizen Mijn droomreis naar Valencia

Mijn droomreis naar Valencia

0
Mijn droomreis naar Valencia

Momenteel kunnen we nergens heen. Heerlijk op vakantie gaan lijkt in een verre toekomst te liggen. Natuurlijk weet niemand hoe het precies zal lopen, maar tot dusver ziet het er allemaal niet erg rooskleurig uit. Dat weerhoudt mij echter niet om nog steeds te dromen van een geweldige vakantie. Het is namelijk al een tijdje mijn droom om op stedentrip Valencia te gaan. Tot op heden ben ik nog nooit in Spanje geweest en een vriendin van mij raadde daarom Valencia aan. Ik heb mezelf verdiept in de stad, de geschiedenis, bezienswaardigheden en al het moois dat er te bewonderen is. Inmiddels kan ik niet wachten om op stedentrip Valencia te gaan. Om mezelf te motiveren besloot ik daarom vandaag te bloggen over deze prachtige Spaanse stad.

De stad van sinaasappelen

Veel Europese steden hebben interessante karakteristieken dankzij hun ligging, geschiedenis of cultuur. Dat geldt ook voor Valencia. Deze Spaanse stad wordt namelijk ook regelmatig de “stad van sinaasappelen” genoemd. Verspreid over de straten van Valencia groeien namelijk in het juiste seizoen allemaal sinaasappelen. Dat is echter niet het enige bijzondere aan deze stad!

Aanwezigheid meerdere culturen

Ook kent Valencia een rumoerig verleden. In de geschiedenis van deze Spaanse stad kom je diverse culturen tegen die er tijd hebben gespendeerd. Zo is de stad van sinaasappelen gesticht door een Romeinse leider in 138 voor Christus! Toen de Romeinen aan de verliezende hand waren, kreeg Valencia een nieuwe culturele impuls. Alle tempels van de Romeinen werden namelijk vervangen door katholieke kerken. Helaas duurde de periode van rust niet erg lang. Kort na de Romeinen waren de Moren overheersers van deze Spaanse stad. Hierdoor werden onder andere de katholieke kerken weer vervangen door moskeeën. 

 

Daarmee was het nog niet gedaan. Ook de Fransen en Spanjaarden hebben gevochten om de autoriteit te zijn in Valencia. Door al deze strijden en wisselende overheersers zie je vandaag de dag nog steeds meerdere culturen aanwezig in de stad. Ik heb van vrienden gehoord dat je goed naar de architectuur en unieke kunst moet kijken. Daar kun je, met een beetje hulp van een gids, duidelijk de invloeden in terug zien. 

Niet alleen sightseeing in Valencia

Om eerlijk te zijn vind ik het wel leuk om bezienswaardigheden te bekijken, maar ik kan me er niet al te lang mee vermaken. Daarom vond ik het geweldig toen ik erachter kwam dat je tijdens een stedentrip Valencia niet alleen aan sightseeing hoeft te doen. Zo kun je blijkbaar gemakkelijk fietsen huren om de stad op die manier te ontdekken. Ook is een heerlijk dagje op het strand erg gewoon voor toeristen daar. Kortom, alles bij elkaar maakt Valencia de perfecte stad voor een stedentrip als je het mij vraagt!