Home Blog Verbeter jezelf, begin vanuit huis

Verbeter jezelf, begin vanuit huis

0
Verbeter jezelf, begin vanuit huis

Het eerste waar ik aan dacht toen ik hoorde van dat je online therapie kunt volgen bij milde verslavingsproblemen was: maar je moet toch écht gezien en gehoord worden om geholpen te kunnen worden? Van die gedachte kwam ik al gauw terug. Wanneer je last hebt van milde verslavingsproblemen kun je waarschijnlijk nog redelijk tot prima functioneren in de maatschappij. Je verslaving houdt je echter tegen om volledig vrij en onafhankelijk van jouw verslaving te leven. Hieronder wil ik je een aantal redenen geven om online hulp te overwegen.

Houd de drempel laag

Wanneer je besluit online hulp te zoeken kun je dit doen vanuit je eigen huis, op een moment dat jij het gevoel hebt dat je er klaar voor bent en het echt wilt. Je neemt drempels weg voor jezelf doordat je niet fysiek op een afspraak hoeft te verschijnen of het gesprek met iemand in real life aan hoeft te gaan. Maar daardoor moet je voor jezelf wel zeker weten dat je het wilt, om de stap te zetten naar de hulp online. Kies een moment waarop je je goed voelt en zeg dan voor jezelf: ik kan dit en ik ga dit doen.

Je hoeft je niet anders voor te doen

Wanneer je de keuze hebt gemaakt om iets te veranderen aan jouw verslavingsproblematiek is het zaak om eerlijk tegen jezelf te zijn. Het feit dat je in je eigen veilige omgeving online met een professional kunt praten maakt misschien dat je je meer op je gemak voelt dan wanneer je tegenover iemand zit. Je hoeft je niet anders voor te doen en je hoeft dingen niet mooier te maken dan ze zijn. Met eerlijkheid kom je veel verder dan met de schijn op houden.

Veilige afstand

Ik heb in real life therapie vaak het gevoel gehad dat ik een klik moest hebben met de professional om begrepen te worden. Ik lette op de lichaamstaal en gezichtsuitdrukkingen van de ander om af te kunnen lezen wat hij/zij van mij vond. Online therapie biedt jou de nodige, veilige afstand van jouw behandelaar om dingen op jouw manier en in jouw eigen tijd te verwerken. De gesprekken die plaatsvinden met de behandelaar zijn telefonisch, waardoor je wel verbaal kunt communiceren maar hier ook nog de nodige afstand tussen zit. Op deze manier kun jij samen met deze professional werken aan het verbeteren van jouw leven, op jouw tempo en hoe jij het graag ziet gebeuren.