Op reis naar…

New York

New York is de stad die nooit slaapt. Het leven gaat gewoon door ’s nachts. De straten zijn verlicht met billboards en je wordt omringd door sirenes die je wakker houden. Ik dacht bij mezelf, wat kan ik verwachten van een stad zoals New York. Mijn moeder en ik hebben voor elke dag een activiteit ingepland. Dat leek ons een leuk idee. Wij hadden 5 dagen om heel New York te ontdekken. Probeer dat maar eens in te plannen. Er is genoeg te zien en te doen. Wij hebben ons geen dag verveeld. Ik voelde mij net een personage uit de serie Gossip Girl. On top of the world. Het voelde onwerkelijk.

Bali

Bali is een van de mooiste plekken waar ik ooit ben geweest. Een reis van maar liefst vier weken. Ik had een grote koffer nodig om al mijn bikini’s mee te kunnen sjouwen. Gelukkig hebben wij een American Tourister, hier paste veel in. Met het beginpunt van Denpasar vertrokken wij naar Canggu en met een halfuurtje rijden waren wij in het paradijs van doorzichtig water en warme zandstranden. Dit was wat men paradijs noemt. Onze reis trok voort en wij waren onderweg naar Ubud. Ubud staat bekend om zijn rijstvelden en gastvriendelijkheid. Met een gehuurde scooter trokken wij door de rijstvelden. Het rook naar gerookte maïskolven, die op elke hoek van de straat werden verkocht.

Na een hobbelige bootreis kwamen wij aan op het eiland Nusa Penida. Ooit van gehoord? Dit eiland is bekend geworden door KlungKlung Beach. Het strand is zeker een fotomoment waard. 

Zo kwamen wij alweer aan het einde van onze reis. Mijn koffer zat weer vol met souvenirs en cadeaus voor het thuisfront.

Berlijn

Berlijn vind ik een hele bijzondere stad. Een stad met veel historie en moderniteit. Het verschil is duidelijk te zien. De gelegenheid van mijn trip naar Berlijn was met een groep van school. Wij gingen bedrijven bezoeken om zo een indruk te krijgen hoe het bedrijfs leven van Duitsland eruitziet. Ook bezochten wij de plek waar de Berlijnse muur had gestaan. Ik voelde meteen heel veel historie en spanning.

Een 6 uur durende reis in een bus vergde veel energie. Ik was gesloopt na de reis. Doe mij maar een 6 uur durende vliegreis!

Parijs

Parijs is de stad van de liefde. Ik wist het meteen! Hier wil ik ten huwelijk worden gevraagd. Wat een romantiek en passie heeft deze stad. Er kan goed geshopt worden en er kan gestruind worden door het Louvre. Deze trip heb ik gemaakt met mijn moeder en zus. Echt een meiden weekend. Ook Parijs hebben wij in een korte periode kunnen meemaken. Precies genoeg om alle bezienswaardigheden te zien. De Eiffeltoren kon niet ontbreken in onze trip. Wist u dat de bouw van de Eiffeltoren maar 3 jaar heeft geduurd?

De trip naar Parijs was bijzonder en zeker de moeite waard. Het is ten slotte maar 5 uur rijden vanaf Utrecht.

Londen

London was mijn allereerste vakantie in het buitenland. Ik was super enthousiast want ik ging van de basisschool naar de middelbare school. Een grote stap in mijn leven. Maar met de trein naar Londen was nog meer bijzonder! Ik ging naar het buitenland. Wat stond mij te wachten? Ik had geen idee. In de trein had ik onderzoek gedaan naar de stad en ik wist toen zeker dat ik de London Eye wilde zien!

Er stond een super lange rij… maar ik mocht erin van mijn moeder. Yes! Ik was super blij. Het lange wachten was uiteindelijk de moeite waard. Tijdens de reis zijn er wel 1000 foto’s gemaakt als ik mij niet vergis.

Herinneringen zijn er om nooit te vergeten.