Originele feest ideeën

Een tijdje geleden was ik op Netflix de serie Atypical aan het kijken. Het is een comedyserie die het verhaal van een jonge middelbare scholier met autisme volgt. Het was een ontzettend leuke serie in ik heb ervan genoten. Een van de meest opvallende afleveringen was de aflevering waar de school in plaats van een normaal schoolfeest een silent disco organiseerde. Op deze manier kon de jongen met autisme die ook naar het schoolfeest wilde maar voor wie harde muziek te overweldigend is toch naar het feest. Dit deed me denken aan hoe leuk een origineel een silent disco kan zijn en andere originele feest ideeën. In dit artikel wil ik een paar van deze ideeën bespreken inclusief de silent disco.

Silent disco

Het principe van een silent disco of stille disco in het Nederlands is simpel. Het is natuurlijk niet daadwerkelijk een stille disco er wordt wel degelijk naar muziek geluisterd en gedanst, maar in plaats dat deze muziek door speakers over de gehele ruimte wordt gespeeld krijgt iedereen een eigen koptelefoon. Als je dus zonder koptelefoon de ruimte inloop zul je mensen in stilte zien dansen. Het originele van op deze manier feesten is dat mensen individuele muziekkeuzes kunnen maken. In een silent disco zul je dus mensen zien dansen die naar hele verschillende muziekgenres luisteren. Je kunt goedkoop een silent disco huren.

Spelletjes en activiteiten

Een volwassen feest heeft misschien vaak de allure van ‘netjes’ en ‘chique’. Op de meeste feesten wordt er gedronken, gepraat en gedanst. Maar het kan veel leuker zijn. Waarom niet een feest organiseren waar er spelletjes worden gespeeld en activiteiten zijn. Toen ik zelf een huisfeest organiseerde was er een tafeltennistafel in de kelder en een biljarttafel op de keukentafel. Er was zelfs een trampoline in de tuin. Op deze manier was er van alles te doen voor de gasten en het maakte het feest een stuk dynamischer.

Een DIY-cocktail bar

Buiten de flessen wijn en kratten bier die worden opengetrokken kun je natuurlijk ook mooi cocktails serveren. Maar wat nog leuker is, is het maken van een cocktailbar waar je gasten zelf hun cocktails kunnen samenstellen en maken. Op deze manier kunnen gasten zelf creaties maken en hun creativiteit vrijlaten.

Vergeet de kinderen niet

Als je in de dertig bent zal menig gast je feestje vroeg verlaten omdat de kinderen thuiszitten. Als je een huis met wat extra ruimte hebt kun je een kamer gebruiken om een feestje binnen het feest te organiseren voor je kinderen. Op deze manier blijven je gasten langer en hebben de kinderen ook een leuke tijd. Als je wat overzicht wilt houden kun je een babysitter inhuren om een oogje in het zeil te houden op het kinderfeest.