Home Wonen Pimp je badkamer met deze trends

Pimp je badkamer met deze trends

0
Pimp je badkamer met deze trends

Ik heb een hele saaie badkamer. Het is zo’n typische naoorlogse badkamer met witte tegels en een douchegordijn dat eruit ziet alsof het drie keer door een cementmolen is gehaald. Ik keek er laatst naar, en bedacht me toen dat ik m’n badkamer eigenlijk helemaal niet echt heb ingericht toen ik in mijn huis ging wonen. Ik kwam er toch alleen maar om te douchen en tanden te poetsen, en verder niet echt, dus waarom zou ik? Maar de laatste paar jaren doen wellness en self-awareness super veel voor me, en ben ik ook meer bezig met hoe en waar ik mezelf verzorg. Dus, in het kort, ik ga mijn badkamer een make-over geven. Kijken naar nieuwe douchekoppendouchewanden, alles! Want wat is er nou eigenlijk ‘in’?

The Dark Side

In eerste instantie schrok ik wel een beetje van hoe heftig deze badkamer-interieur-trend is, maar nu vind ik hem eigenlijk wel heel mooi. Veel mensen hebben het afgelopen jaar hun badkamer gedeeltelijk of bijna helemaal donker gemaakt. Donkerblauw, donkergrijs en zelfs zwarte muren en vloer, of juist strategisch geplaatste donkere details. Let wel op: een kleinere badkamer wordt snel nog kleiner met donkere muren. Een grote badkamer is hier perfect voor (natuurlijk kan je nog steeds full Dark Side gaan als je dat wilt, ook met een kleine badkamer). Maar als je niet je gehele badkamer donker wilt (inclusief douchekoppen en douchewanden, of juist niet?) is het volgende kopje wat voor jou.

Accenten doen het ‘m

Een strategisch geplaatst detail of statement piece kan een badkamer helemaal samen laten komen. Als je dus, bijvoorbeeld, niet alles in je badkamer zwart of donkerblauw wilt maken, maar je vind die duistere vibe wel mooi, dan kan je er voor kiezen om een accentmuur in je badkamer te plaatsen, met, bijvoorbeeld, een patroon van zwarte tegels. Een zwarte vloer is ook zeker een optie, of misschien zelfs zwarte douchewanden. Ook kan je juist alle ‘accessoires’ in je badkamer (de douchekoppen, de kraan, misschien zelfs de hele wastafel) donker maken, zodat het contrast groter wordt.

Dit zijn slechts twee trends in de wereld van badkamerinterieur, maar ik denk dat je hier al veel mee kan. Ik in ieder geval wel. Het is fijn om te weten dat je niet bijster veel hoeft te veranderen om een gave badkamer te krijgen als resultaat. Misschien alleen je douchewanden, of de kleur van je kraan, of zelfs een andere spiegel.

Ga lekker experimenteren en veel plezier!