Spullen die je naar mijn mening altijd tweedehands wilt kopen

Met een mooi begrip als consumer culture wordt bedoeld dat mensen graag nieuwe spullen kopen, en bij blijven met de nieuwste ontwikkelingen als het gaat om luxe artikelen. De nieuwste telefoon, de nieuwste merkkleding en andere periodieke aankopen. Doordat het zo gebruikelijk is om de hele tijd nieuwe spullen te kopen missen een heleboel mensen de kans om tweedehands spullen te kopen en te verkopen. Er zijn een aantal dingen waarvan ik vind dat de prijs harder daalt bij een tweedehands verkoop dan de kwaliteit. In de volgende gevallen raad ik je aan om zo veel mogelijk via de tweedehands markt te kopen.

Kleding en accessoires

Er is natuurlijk iets te zeggen voor een kledingstijl waarbij je steeds nieuwe releases aanschaft. In dat geval moet je wel bereid zijn om hier goud geld voor te betalen. Het valt niet te ontkennen dat je bij populaire merken niet alleen voor de kwaliteit betaalt. Als jij dat het waard vindt, is dat natuurlijk prima. Toch kun je ontzettend veel geld besparen door tweedehands kleding te gebruiken. De prijs van merkkleding gaat hard omlaag bij een tweedehands verkoop, maar veel kledingstukken verliezen amper kwaliteit. Ook gouden accessoires en andere bling is om dezelfde reden een stuk voordeliger dan nieuwe stukken bij de juwelier kopen.

Inboedel

“Gebruikt” betekent niet altijd beschadigd of versleten. Veel mensen besluiten dat ze gewoon iets anders willen, en verkopen hun meubels terwijl ze in prima conditie verkeren. In tweedehands winkels of online kun je gemakkelijk een hele inboedel bij elkaar sprokkelen voor een fractie van de prijs! Met een beetje mazzel kun je zelfs in één klap het volledige interieur van iemand over kopen.

Vervoersmiddelen

De twee populairste vervoersmiddelen voor particulieren zijn bij uitstek de fiets en de auto. In beide gevallen raad ik aan om een tweedehands aan te schaffen. De nieuwprijs op een fiets of auto is veel hoger dan de tweedehands prijs. Zelfs wanneer er amper in of op gereden is gaat er al een flink deel van de prijs af. Met tweedehands auto’s moet je natuurlijk wel een beetje uitkijken. Het liefst heb je enigszins verstand van de verjaring van auto’s, of neem je iemand mee die dat wel heeft. Voor fietsen is het natuurlijk een ander verhaal. Er worden zoveel fietsen verkocht dat je waarschijnlijk jouw stad of dorp niet uit hoeft. Je kunt gemakkelijk zoeken op tweedehands fietsen Rotterdam, Amsterdam, Groningen of noem het maar op. Een testrondje is op een fiets vaak wel genoeg om te weten of het een goede aankoop is. Als je meer dingen tweedehands koopt, hou je meer geld over!

Geef een reactie