Stoer en sweet met de kleding van NIKKIE

Het merk NIKKIE is zo’n merk wat je wel eens voorbij hebt zien komen, maar waarvan je geen idee hebt hoe groot het eigenlijk is! Voor mij begon dat bij het opzoeken van een stijl die nu hip is en die ik heel leuk vindt! De leuke, vrouwelijke rokjes met een cool rock shirt erboven en stoere leren laarsjes eronder. Ik zie deze stijl steeds meer en meer op straat, maar blijkbaar komt het van oorsprong van de ontwerptafels van NIKKIE! Toen ik hier achter kwam ben ik meer gaan opzoeken over het merk, en wie er achter zit: namelijk Nikkie Plessen! In deze blog lees je alles over haar en haar merk, veel leesplezier!

Wie is Nikkie Plessen?

Als je Nikkie Plessen googled, dan krijg je de volgende omschrijving: ze is een Nederlandse modeontwerpster, actrice, presentatrice en model. Ikzelf herkende haar eerst als actrice uit onder andere Goede Tijden Slechte Tijden en Kees & Co. Sindsdien heb ik haar af en toe voorbij zien komen op tv, maar ik had werkelijk geen idee dat het kledingmerk NIKKIE van haar is! Toch heeft ze in ‘the zeroes’ haar eigenlijk kledingmerk opgericht waarvan je nu in elke grote stad minimaal een boetiek vindt, en dat zelfs internationaal aan het gaan is! De stijl die uit haar kledinglijn komt vind je in heel west-Europa terug op jonge vrouwen, en de stijl die ik leuk vind komt dus blijkbaar uit haar boetieken!

Meer over het merk NIKKIE

Plessen heeft al jaren een modedroom gehad, en die heeft ze verwezenlijkt door dit merk op te richten. Dit bleef ook niet bij een kleine boetiek, zowel in Nederland als in het buitenland is het merk bekend! Zo werd Kate Moss het nieuwe gezicht van haar modelabel. Daarnaast heeft Plessen ook een lifestyle platform opgericht, waar ze bijvoorbeeld haar eigen merk showt en laat zien hoe je het in het dagelijks leven draagt. Voor de presentatie van de filmpjes op dit platform heeft ze twee beroemde bloggers/vloggers gestrikt: Fiona Hering en BeautyNezz. Dat het merk echt een groot succes is blijkt wel uit het volgende. Disney heeft NIKKIE benaderd om een samenwerking aan te gaan tussen het modelabel en de iconische Donald Duck. Zo’n exclusieve samenwerking is natuurlijk een grote eer maar ook ongelofelijk knap om voor elkaar te krijgen! Het is ze wel gelukt, want de unieke NIKKIE x Disney selected by Kate Moss collectie werd vorig jaar met veel pracht en praal gepresenteerd in het magische Disneyland Paris.

De stijl en kleding van het merk

Maar wat voor stijl heeft het merk eigenlijk zo populair gemaakt? Het merk richt zich op jonge vrouwen, veelal in hun studententijd en net afgestudeerden, die er hip en leuk uit willen zien met kleding die tijdloos is! Daarnaast bevatten de collecties altijd een paar eyecatchers die perfect zijn voor een speciaal feest of een plechtige gelegenheid. Zelf zou ik de stijl omschrijven als rock-sweet. Aan de ene kant zijn er veel vrouwelijke vormen en materialen gebruikt in de collecties, maar elk item heeft een stoer randje.

Volgend artikelOp reis naar…