Home Wonen Tijd voor een nieuwe tuin!

Tijd voor een nieuwe tuin!

0
Tijd voor een nieuwe tuin!

Klussen maar

Nu we enige tijd in dit huis wonen en we binnen alles goed onder handen hebben genomen, is het tijd om eens naar de tuin te kijken. Deze was toen we hier kwamen wonen best oké. Je kon er prima in zitten, hij was wat verwilderd maar dat was niets wat een goede heggenschaar op een zonnige zaterdagmiddag niet kon oplossen. De tegels spoten we met een hogedrukspuit weer schoon, we hebben een bankje neergezet in het zitgebied en hebben hier menig avond gebarbecued, wijntjes gedronken in de zon en voornamelijk het leven gevierd. Onze kinderen gingen hier in het kinderbadje, speelden in een provisorische zandbak en groeiden op. Maar we zijn nu 10 jaar verder, en onze fijne tuin is niet meer wat het was. Binnen is alles gerenoveerd, maar de tuin heeft nog weinig liefde gekregen. Dus dit jaar wordt het jaar dat we de tuin een enorme make-over gaan geven. Wij hebben er met zoveel liefde gezeten, nu mogen we wel eens wat liefde teruggeven aan ons stukje natuur!

Gras

We zijn even aan het plannen geweest, maar hebben een redelijk vast idee van wat we er van willen maken. De schutting willen we er uit halen, en in plaats daarvan gaan we gaas spannen waar klimop overheen kan groeien. Die soort met bloemetjes voor een fleurig effect. De tegels gaan eruit – die hebben nu echt hun beste tijd wel gehad – en we leggen een nieuw, kleiner terras aan. Onze hele tuin bestaat nu namelijk nog uit tegels, en we willen eigenlijk veel meer groen. Daarom hebben we besloten om, naast de circa 10 vierkante meter terras, gras te leggen. Hier kunnen we dan lekker op zitten en kunnen onze konijntjes lekker op rondrennen in de zomer. Echter vinden we gewoon gras nogal onderhoudsintensief. We houden allebei niet zo van gras maaien en daarnaast kost het veel water in de zomer.

Aanleg

Hoewel dat ons eerst tegenhield om überhaupt kunstgras te nemen, hebben we ons bedacht: we gaan gewoon Kunstgras kopen! Tegenwoordig is kunstgras hartstikke mooi en lijkt het steeds echter, blijft het lang mooi en het heeft natuurlijk wat minder aandacht nodig dan het ‘gewone’ gras doet. En ook de bedragen vallen hiervan reuze mee. Dat scheelt natuurlijk ook, want een nieuwe tuin is een behoorlijke uitgave! We gaan er nog eventjes voor sparen en beginnen waarschijnlijk rond april/mei met het aanleggen van het terras en het verwijderen van de schutting. We houden jullie op de hoogte!