Home Wonen Vanavond kijken wij naar pvc vloeren en tulpen

Vanavond kijken wij naar pvc vloeren en tulpen

0
Vanavond kijken wij naar pvc vloeren en tulpen

Vanavond kijken wij naar pvc vloeren en tulpen

Laatst hoorde ik het nieuws dat Eigen Huis en Tuin is gestopt met filmen. Blijkbaar koste dit programma voor RTL te veel geld om nog te produceren. Dit vind ik erg jammer, het is namelijk een ontzettend leuk programma. Mijn zaterdagavond zag er altijd hetzelfde uit: ik kwam terug van het sporten, er was soep gemaakt en dat aten we met zijn allen op de bank terwijl we TV keken. We kijken ook altijd klusprogramma’s zoals Eigen Huis en Tuin. Het heeft iets rustgevends om iemand visgraat vloeren te zien leggen. Maar nu dit programma stopt moet ik op SBS6 naar de verbouwing-programma’s kijken en hier wordt niemand vrolijk van.

 

Pvc-vloeren plezier

De reden dat op SBS6 de meeste verbouwingsprogramma’s nog bestaan is omdat zij hier altijd dezelfde flauwe, lelijke, formule toepassen. Dit is: een grijze vloer met een lage bank met zoveel kussens dat IKEA er niks bij is. Dan wordt de tuin volgestampt met een zee aan confetti-gekleurde tulpen en een Weber BBQ. RTL maakt er echt wat moois van, ze leggen pvc vloeren of visgraat vloeren, nemen een ontwerper aan en gaan creatief te werken. Maar dit kost uiteraard wat meer. Laatst hadden wij het op de bank, tijdens het eten van onze soep, over het belangrijkste verschil tussen beide zenders. Wij zijn het er over eens geworden dat Eigen Huis en Tuin veel meer moeite doet voor het transformeren van iemands huis. Ik ga opnieuw over de vloeren beginnen, maar het programma neemt echt de moeite om een nieuwe vloer te leggen. SBS6 zal dit niet doen. Zeker omdat visgraat vloeren, en andere pvc vloeren, erg populair zijn op dit moment geeft dit meteen een hele moderne uitstraling.

 

Wat moeten we nu kijken?

Ik ben bang dat wij elke zaterdag nu naar SBS6 moeten kijken om onze traditie vol te houden. Waarschijnlijk zal het wel op één manier entertainment zijn: we kunnen nu namelijk heerlijk de mensen op de TV afkeuren. Omdat ons hele gezin altijd alles verschrikkelijk vindt van SBS6 creëert dit veel saamhorigheid. Op een manier is het verbouwingsprogramma dan ook erg leuk, maar het is niet hetzelfde als RTL waar ze elke week nieuwe visgraat vloeren leggen. Alleen gaan ze dat niet meer elke week doen, we krijgen nog een aantal maanden herhalingen voordat het helemaal verdwijnt. Dus we hebben nog een aantal weken over om het seizoen af te maken, daarna moet het maar SBS6 worden. Zolang als onze traditie maar wordt vol gehouden: op zaterdag eten we soep en kijken we naar pvc vloeren.