Home Blog Veel gestelde vragen bij shortlease

Veel gestelde vragen bij shortlease

0
Veel gestelde vragen bij shortlease

Iedereen kent wel die websites die je van alles en nog wat beloven, zonder dat het uiteindelijk echt waar blijkt te zijn. Het is natuurlijk zonde wanneer je niet helemaal begrijpt hoe iets werkt en dan wil je er gewoon meer over weten. Ik kreeg een tijdje geleden veel vragen over shortlease contracten. Ik heb zelf namelijk verschillende periodes in een shortlease auto rondgereden en dat is mij toen heel goed bevallen. De vraag die ik van vrienden vaak kreeg was ‘hoe lang zit je aan een contract vast?’. Het goede van shortlease is dat je helemaal geen problemen hebt met het afsluiten van een contract en dat je maandelijks op kunt zeggen. Ik gebruikte de auto bijvoorbeeld voor een periode waarbij ik als ondernemer elke dag op en neer moest naar de klant. Zodra zo’n project dan weer ten einde was gekomen, kon ik makkelijk het contract opzeggen omdat ik de auto toch niet meer ging gebruiken. Op die manier was ik maandelijks een flink bedrag kwijt, maar nooit zonder dat ik ook gebruik ging maken van de auto. Overigens betaal je per auto andere leasekosten en kun je met een kleine stadsauto voor nog geen driehonderd euro per maand leasen. Naast deze vraag kreeg ik nog talloze andere vragen.

Kun je leasen met BKR?

Een van die veel voorkomende vragen was of je een auto kunt leasen met een negatieve BKR-registratie. Zelf heb ik nooit zo’n registratie gehad, dus ik moest het allemaal even uitzoeken, maar het leek me wel handig om het eens te beschrijven. Een auto leasen met negatieve BKR registratie kan namelijk wel bij sommige dealers. Het is dus niet zo dat het vooraf al uitgesloten is. Sommige dealers hebben eigen mensen in dienst die de financiële check doen. Iedereen die geregistreerd staat met een BKR, krijgt eerst een check om te kijken of de maandelijkse kosten ook wel echt betaald kunnen worden. Als zzp’er heb je bijvoorbeeld niet altijd een hoge buffer wanneer een klant niet op tijd heeft betaald. Toch een auto kunnen leasen ondanks dit, is dan wel heel fijn! 

Veel voordelen

Het is dus wel mogelijk om een shortlease te krijgen met een BKR. Wanneer er door de dealer naar je persoonlijke situatie wordt gekeken, weet je heel zeker dat alles wel goed zal komen. Het is echter wel altijd goed om even navraag te gaan doen bij je eigen shortlease dealer.