Velig de weg op als motorrijder

Motorrijden is fantastisch. Het gevoel van vrijheid en de wind en het een zijn met de brommende machine onder je is fantastisch. Maar er hangen natuurlijk ook risico’s aan vast. Er zijn nog altijd vele verkeersongelukken elk jaar en de realiteit is dat deze vaker ernstige en zelfs dodelijke gevolgen hebben voor motorrijders. Daarom is het als motorrijder ontzettend belangrijker dat je veilig rijdt en je goed gedraagt op de weg. Ik weet nog heel goed dat mijn moeder toen ik jong veel jonger was van slag thuiskwam. Ze had op de weg terug naar huis recht voor haar neus een motorrijder onder de wielen van een vrachtwagen zien verdwijnen. Dit wil je natuurlijk nooit dat het jouzelf of iemand anders overkomt.

Bescherming

In dit artikel bespreken we dan ook een aantal belangrijke tips om veilig de weg op te gaan als motorrijder. Het eerste wat belangrijk is, is dat je natuurlijk met de juiste bescherming de weg op gaat. Investeer in een goede helm want deze helm kan je leven redden. Daarnaast wil je ook beschermende kleding zodat je als je valt je lichaam niet beschadigt raak. Motorrijders glijden vaak onderuit en beschermende kleding kan je huid redden van ongelofelijk ernstige schaafwonden

Houd je aan de regels

Wanneer je als motorrijder de weg op gaat heb je bepaalde voordelen. Je bent kleiner en wendbaarder dan de auto’s op de weg. Daarom kan het aantrekkelijk zijn om als motorrijder overal tussendoor te gaan zodat je sneller bent dan de auto’s. Dit zie je zeker vaak in files en langzaam rijdend verkeer. Je ziet dan motors vaak tussen alle auto’s doorscheuren zonder last te hebben van de file. Maar dit kan ontzettend gevaarlijk zijn wanneer er veel auto’s ritsen en dodelijke ongelukken veroorzaken. Houd je daarom als motorrijder netjes aan de regels en blijf op het midden van de baan.

Verzekeringen

Zorg er daarnaast ook voor dat je goed verzekerd bent voor ongevallen. Het is verstandig om het internet op te gaan en daar te zoeken naar een motorverzekering die je bij je past. Op deze manier bespaar je veel financiële schade. Er zijn ook websites waar de motorverzekering berekenen een optie is. Je wilt natuurlijk ook niet veel te veel betalen voor je verzekering. Ik hoop dat je met deze tips veilig en verantwoordelijk de weg op kunt gaan. Want motorrijden is nog altijd een fantastische ervaring en hobby.

Geef een reactie