3 plekken die je bezocht moet hebben in het Midden Oosten

Zelfs nu het de afgelopen tijd een stuk minder makkelijk is geworden om naar het buitenland te reizen, zijn er toch mensen die zich hier weer aan willen wagen. De altijd populaire badplaatsen langs de Franse Riviera, de Adriatische kust en Portugal zullen weldra weer druk bezocht zijn.

Ben jij juist wel toe aan een andere omgeving waar kunst/cultuur, vriendelijke bevolking en prachtig weer elkaar ontmoeten? Denk er dan eens over na om het Midden Oosten te gaan ontdekken. In dit blog wordt je ingelicht over de 3 meest interessante plekken in het Midden Oosten. Lees snel verder!

Breng een bezoek aan Istanbul

Het bijzondere van deze geweldige bestemming is dat de stad zowel in Azië als in Europa ligt. Je vangt hiermee eigenlijk twee vliegen in één klap: je bezoekt het beste van beiden. Istanbul is vanwege de historie een grootmacht wanneer je het hebt over architectuur.

Deze stad is de thuishaven voor de wereldwijd bekende Blauwe Moskee, Hagia Sophia en nog veel meer plekken die je eens in jouw leven gezien moet hebben. Het leuke dan deze stad is dat oude tradities en het moderne leven elkaar in volledige harmonie versterken. Het enige waar jij je nu nog zorgen over hoeft te maken hoe veel vliegtickets Turkije je moet regelen en je bent good to go!

Ontdek Jeruzalem

Jeruzalem is het hart van het heilige land. De geschiedenis die deze geweldige stad waarborgt is misschien een van de meest gewelddadige, maar zeker een van de mooiste. In Jeruzalem komen drie verschillende geloven samen, dit zorgt voor prachtige taferelen, gebouwen en invloeden.

Zowel voor gelovigen als niet gelovigen is Jeruzalem een veelvoud aan prachtige monumenten, plaatsen en gebouwen. Degenen die voor de eerste keer een bezoek brengen aan deze stad, kunnen hier een beetje door overweldigd raken. Maar wees gerust, je kunt niet alles in één tripje zien. Kies daarom voor een paar highlights die je écht wil bezoeken en maak daarna een rustige wandeling door de oude stadsmuren. Je vind de magie van deze stad op de plekken waar je haar misschien niet zou verwachten.

Sta versteld in Jordanië

Heel Jordanië is een schat aan wonderbaarlijke taferelen. Een plek die al deze wonderen samenbrengt is Petra. Het is een eeuwenoude stad die is uitgehakt uit roodbruin zandsteen. Wellicht heb je er wel eens van gehoord. De stad is gevestigd in een kloof tussen de bergen, wat voor een magisch schouwspel zorgt als je ervoor staat.

Tegenwoordig is de minimaal 2000 jaar oude stad onderdeel van de UNESCO Werelderfgoed lijst en een van de zeven wereldwonderen.

Geef een reactie