Waar moet je op letten als je pallets koopt?

Het internet staat tegenwoordig vol met diverse online webshops. Hierdoor kan het soms een behoorlijke uitdaging zijn om te vinden waar je naar op zoek bent. Dan heb ik het niet alleen over kleding. Ook bedrijven moeten en gaan steeds meer online hun zaken doen. Een goed voorbeeld vind ik de logistieke sector. Een groeiend aantal bedrijven bestellen hun materialen en hulpmiddelen online. Stel, jij bent werkzaam in deze sector en je zoekt nieuwe pallets omdat de huidige aan vervanging toe zijn. Waar let je dan op? Hoe weet je zeker dat het pallets kopen vlekkeloos zal verlopen? Ik ben dwars en diep het internet ingedoken en dit is mijn advies!

De juiste afmetingen

Het lijkt erg voor de handliggend, maar toch wil ik gelijk deze open deur maar intrappen. Vooral online is het erg belangrijk om tijdens het pallets kopen de afmetingen te dubbel checken. Tegenwoordig zijn er namelijk diverse varianten verkrijgbaar. Uiteraard gebruiken we in Europa voornamelijk de Euronorm pallets. Doe je echter zaken met andere landen? Dan heb je hoogstwaarschijnlijk pallets nodig met andere afmetingen. Check daarom altijd extra vaak of je de juiste varianten geselecteerd hebt voordat je een bestelling plaatst. Het voorkomen van een verkeerde bestelling is natuurlijk makkelijker dan het later weer aanpassen en veranderen. 

Het gewenste materiaal

Een ander aspect waar je op moet letten tijdens het pallets kopen is het materiaal. Er zijn namelijk niet alleen houten pallets verkrijgbaar. Daarnaast worden kunststof pallets ook steeds vaker gebruikt. Deze pallets gemaakt van kunststof zijn voornamelijk populair voor transport waarbij hygiëne hoog in het vaandel staat. Denk bijvoorbeeld aan het transport van voedsel of medicijnen. Nu denk jij waarschijnlijk: alles leuk en wel, maar die zijn vast ook duurder in aanschaf én onderhoud. Tot een bepaalde hoogte is dat waar. Daar komt echter wel bij dat deze pallets ook aanzienlijk duurzamer zijn. Dat is wel interessant als je bijvoorbeeld in 2020 het gehele bedrijf milieuvriendelijker wilt maken.

Nieuw of gebruikt?

Ten slotte wil ik nog even stilstaan bij één aspect waar je waarschijnlijk wel goed op wilt letten tijdens het kopen van pallets. Wil je namelijk nieuwe pallets of laat jouw budget dat niet toe en zoek je een goedkoper alternatief? Dan zit je bij webshops zoals Logistiek Online aan het juiste adres. Zij verkopen namelijk ook tweedehands pallets. Dit zijn pallets die nog in prima staat verkeren, het enige? Ze zijn al eens gebruikt. Voor sommige bedrijven kunnen juist gebruikte pallets een uitkomst zijn. Controleer daarom of de webshop waar jij je op bevindt ook deze mogelijkheid aanbiedt. Wie weet bespaar je zelfs zoveel dat de kerstborrel volgend jaar zelfs iets groter mag!

Geef een reactie