Home Duurzaam Waarom kiezen voor een elektrische fiets?

Waarom kiezen voor een elektrische fiets?

0
Waarom kiezen voor een elektrische fiets?

Woon jij net iets te ver van school of werk om iedere dag op de fiets heen te kunnen? Wellicht is een elektrische fiets dan iets voor jou. Bovendien schijnen mensen die een e-bike in het bezit hebben een stuk gezonder te zijn dan mensen met een gewone of geen fiets. Nu vraag jij je vast af hoe dat nou kan: Mensen met een e-bike pakken veel vaker de fiets en daarom zijn zij meer in beweging. Een elektrische fiets heeft nog veel meer voordelen en die lees je in deze blog. 

 

Logisch maar je bent sneller 

Naast dat je de fiets eerder zal pakken omdat het minder energie kost om een grote afstand te gaan fietsen, ben je ook veel sneller op een elektrische fiets. Een doorsnee fiets gaat ongeveer 25 kilometer per uur. Ook heb je fietsen die net iets sneller gaan of je kunt er voor kiezen om de fiets op te voeren. Dit is wel een overweging die je moet maken want waarschijnlijk zal de garantie van de fiets vervallen als je het opvoert. 

 

Milieuvriendelijk 

In plaats van een vervuilende scooter of auto stoot je met een elektrische fiets geen Co2 uit. Hoe meer mensen kiezen voor een elektrische fiets hoe beter voor het milieu! En die keuze begint bij jou! 

 

Ideaal voor mensen op leeftijd

Een elektrische fiets is ideaal voor oudere mensen. Doordat het fietsen veel minder inspanning kost kunnen zij toch nog actief blijven maar vraagt het niet te veel van het lichaam. Ook voor mensen die slecht ter been zijn is de elektrische fiets een uitkomst! 

 

Lage vaste lasten 

Ook nog een heel groot voordeel voor de portemonnee is dat je met een elektrische fiets ontzettend veel kosten bespaard! In plaats van dure verzekeringen, benzine, belastingen en onderhoud ben je met een fiets vele malen goedkoper uit. Veel kosten vallen hierbij weg. 

 

Toch nog even snel de fiets pakken

Heb je in de ochtend veel haast en dreigt het gevaar bijna om te laat op je afspraak te komen? Waarschijnlijk denk je dat de fiets geen optie meer is en pak je maar de auto. Vervolgens kom je in de file te staan en ben je alsnog te laat. Met een elektrische fiets ben je in een mum van tijd op je afspraak en kom je dus niet meer te laat! 

Ben jij geïnteresseerd geraakt in het aanschaffen van een elektrische fiets maar weet je niet goed welke je moet kopen? Kijk eens op fietsvoordeelshop.nl daar bieden ze vele fietsen aan van hoge kwaliteit en fietsen die een lange levensduur hebben. Zo zijn de Kalkhoff e bikes  op het eerste oog een behoorlijke investering, maar dit zal zich op den duur zeker uitbetalen doordat de fietsen lang meegaan en weinig onderhoud nodig hebben.