Home Blog Wat heb je nodig als je gaat backpacken?

Wat heb je nodig als je gaat backpacken?

0
Wat heb je nodig als je gaat backpacken?

Ga jij binnenkort eindelijk die droomreis maken naar verre oorden met een backpack op je rug? Dan zijn er een aantal dingen die je vooraf moet regelen om je daar op voor te bereiden. Wat voor backpack koop je voor de reis? Wil je je reis vastleggen met een camera? Hoe vind je de beste kwaliteit voor de laagste prijs en welke camera past bij je? In dit blog vertel ik wat ik altijd handig vind om bij me te hebben als ik een backpack reis maak. Dus heb je inspiratie nodig? Lees dan gauw verder.

De juiste backpack

 Allereerst heb je voor een backpack reis natuurlijk een backpack nodig. Hierin draag je ten slotte al je hebben en houden voor de hele reis. Ben je van plan veel mee te nemen? Dan zou ik kijken naar grote backpacks vanaf 60 L. Er zijn echter ook mensen die alles voor een maand reizen in een kleinere rugzak dragen, eentje die als handbaggage geldt. Dit is wel meer voor mensen weggelegd die over het algemeen minder nodig hebben (en het niet erg vinden om een week in hetzelfde T-shirt te lopen). Maar het scheelt in de kosten als je van plan bent meer te vliegen dan overland te reizen. Voor het vinden van een backpack is het handig om een website te gebruiken waar je prijzen kunt vergelijken. Zo scoorde ik mijn backpack voor de laagst mogelijke prijs. Dat was natuurlijk fijn, zodat ik de rest van mijn geld kon sparen voor de reis.

De beste camera voor jouw reis

Ben je van plan om je reizen op onvergetelijke manier vast te leggen? Dan is een kleine action camera zoals GoPro misschien wel wat voor jou. Die zijn gemaakt voor reizen en extreme sporten. En je kunt er ook onderwater mee filmen! Ook als je een GoPro zoekt zou ik prijzen vergelijken. Soms kun je er een voor heel goedkoop op de kop tikken! Wil je echt goede kwaliteit foto's maken, dan zou ik investeren in een goede spiegelreflex camera. Kijk goed naar de modellen en merken, want er zijn er veel in verschillende prijsklassen. Ikzelf ben erg tevreden met mijn Canon EOS700. Zorg ook dat je je een beetje inleest in de camera die je koopt, want er zijn een hoop instellingen waarmee je kunt spelen. En er zijn verschillende lenzen die een groot verschil maken. Misschien een snelcursus fotografie op YouTube opzoeken voor je reis? Dan weet je zeker dat je straks met de mooiste beelden van je reis thuis komt.