Elegante privacy: de webcam cover

Ongeveer 10 jaar geleden hoorde ik de eerste paniekerige berichten van mensen die via de webcam op hun computer gehackt werden. En met paniekerig bedoel ik niet zozeer de eerste reactie van deze mensen maar meer de massale reactie van de samenleving hier op. Ik geloofde er in het begin niks van: gehackt worden via een webcam is toch alleen iets wat in films en series als NCIS gebeurt? Toch, al was het maar om mijn ouders in die tijd gerust te stellen, plakte ik een stukje Ducttape op de webcam en moest ik mijn skype-gesprekken met vriendinnen vaarwel zeggen. Gelukkig zijn we nu 10 jaar verder en hebben de dingen zich ontwikkeld. Niet dat we niet meer gehackt kunnen worden, (waarom zou men daar  aan werken?) maar er zijn nu elegantere oplossingen om je digitale privacy te waarborgen.

Moderne webcam cover

Natuurlijk zou ik het liefst zeggen dat het helemaal niet meer nodig is om zo voor onze digitale privacy te moeten vechten, maar helaas lijkt die oplossing nog ver weg. Daarom wil ik in ieder geval een goede bescherming noemen tegen deze zogenoemde ‘Cyber Crime’.
De meest populaire en elegante manier om je webcam vandaag de dag af te dekken is toch wel met de webcam cover. Deze cover is ovaal gevormd, is 14 bij 8 mm groot en slechts 0,6 mm dik. In tegenstelling tot de allereerste methode van afdekken met bijvoorbeeld een afplak sticker of Ducttape, is de Spy fy cover een duurzame oplossing. De cover is gemaakt van roestvrij staal en eenmaal aangebracht op het apparaat hoeft hij er niet meer af. Er zit namelijk een ingebouwd schuifje in waarmee je in een handomdraai de webcam aan en uit kunt zetten (bedekken of openen). Bovendien is de cover dun genoeg dat een laptop nog perfect dichtgeklapt kan worden en niet een stukje blijft open staan omdat de afplak sticker te dik is.

Multifunctioneel

Deze webcam covers worden vaak per 3 stuks omdat deze multifunctioneel te gebruiken zijn: op je laptop, computer, tablet en zelfs je smartphone. Naast het feit dat ze op meerdere apparaten te gebruiken zijn, hebben ze nog een multifunctionele functie: je kunt de covers laten personaliseren met bijvoorbeeld jouw initialen of de naam/het logo van jouw bedrijf. Zo hebben al jouw elektronische apparaten de nodige elegante privacy en zijn jouw apparaten ook nog universeel herkenbaar. De functie om jouw webcam covers te personaliseren vind je ook op de website. Are you ready to take that Ducttape off?