Home Zakelijk Zelfstandige zonder personeel

Zelfstandige zonder personeel

0
Zelfstandige zonder personeel

Een eigen bedrijfje beginnen. Het is natuurlijk heel makkelijk. Maar het is wel zo dat er natuurlijk het een en ander bij komt kijken wanneer je voor jezelf gaat beginnen. Wij zetten een aantal dingen op een rijtje zodat jij een check list hebt om goed van start te gaan. En als je aan deze check list niet genoeg hebt, dan heeft zzp daily vast nog aanvullende tips voor jou.

 

Herkenbaarheid is erg belangrijk

Het maakt niet uit in welke branche je jouw eigen bedrijfje gaat starten, het is vooral belangrijk dat je goed herkenbaar bent. Denk hierbij aan je naam en logo. Dat is natuurlijk iets waar mensen naar kijken en die ze moeten onthouden. En die herkenbaarheid kan je ook terug laten komen op je Social Media. Mits dit natuurlijk voor jouw doelgroep relevant is. Maar dat is natuurlijk een ding waar je achter moet komen. Wil je als zzp'er gaan werken in social media, dan moet je eigen Social Media natuurlijk on point zijn. Dat begrijpen we allemaal natuurlijk.

 

Voordat je voor de herkenbaarheid gaat…

Het is natuurlijk ook zo dat je nog een paar dingen moet regelen voordat je gaat beginnen met klussen en gaan werken. Dan moet je natuurlijk nog een paar kleine zaken regelen voor jezelf. Denk hierbij ook aan je zakelijke rekening. Het is altijd goed namelijk om zakelijke rekeningen vergelijken en te kijken wat voor jou het beste werkt. Want het is natuurlijk zo dat niet elke bank een zakelijke rekening voor een klein bedrijf kan doen. Of er komen veel kosten bij kijken, dan is het soms handiger om het anders aan te pakken dan een zakelijke rekening te openen. Maar hier moet je je natuurlijk goed in verdiepen voordat je een zakelijke rekening gaat afsluiten. Het is natuurlijk nooit goed om het zo luk raak overal maar aan te nemen. Dus het is altijd goed om je hier in te verdiepen. 

En dat geld natuurlijk ook voor het apparatuur dat je nodig hebt om mee te werken. Denk bijvoorbeeld aan een laptop of computer. Je wilt natuurlijk wel een goede investering doen. En dan is het goed dat je goed kijkt en vergelijkt wat voor jou goed kan werken. En uiteraard ook met de kosten. Want je wilt niet gelijk in de min of op het nul punt beginnen. Een kleine buffer is altijd fijn om te hebben.

 

Verder is het altijd super leuk als je een nieuwe uitdaging aan gaat!