Zie ginds komt de stoomboot

Sinterklaas lijkt nog wel heel ver weg. We zitten middenin het voorjaar en de zomer moet nog beginnen, dus Sinterklaas is wel het laatste waar je nu aan zou denken. Maar toch zijn er al weer veel bedrijven volop bezig met de voorbereidingen voor het feest dat in december plaats gaat vinden. Het sinterklaasfeest is eigenlijk niet meer weg te denken uit onze cultuur. Het schrijven van gedichten, het maken van surprises, het uitpakken van de cadeaus en natuurlijk het genieten van alle zoete lekkernijen, we zouden het niet kunnen missen. Het sinterklaasfeest is afkomstig van Sint-Nicolaas van Myra, een gelovige die leefde in de derde en vierde eeuw na Christus in Turkije. Tot halverwege de negentiende eeuw was Sint-Nicolaas een kindervriend die niet zichtbaar was. Vanaf halverwege de 19e eeuw werd Sinterklaas steeds vaker vergezeld door zwarte piet. En uiteindelijk is toen op 5 December pakjesavond ontstaan waar we nu nog steeds van genieten.

Het begint al vroeg

Vanaf Augustus liggen de pepernoten en kruidnootjes al vaak in de winkels en supermarkten. Als we nog denken aan bolletjes ijs en genieten op het strand zijn veel bedrijven al druk aan de slag met de voorbereidingen voor het sinterklaasfeest. sinterklaasbestellingen worden steeds vaker online gedaan. Steeds meer bedrijven willen hun personeel in december op een originele manier verrassen en regelen dit online. Van een klein jute sinterklaaszakje met een verrassing tot complete Sinterklaaspakketten de keuze is enorm. Op www.tezet.nl kan je het hele Sinterklaas assortiment terugvinden. Het is zelfs mogelijk om je geschenken met je eigen bedrijfslogo uit te rusten en zo een heel persoonlijke verrassing aan je personeel aan te kunnen bieden. Er is voldoende keuze in sintpakketten voor bedrijven. Ook voor scholen, horeca of sportverenigingen zijn er volop leuke verrassingen te vinden. Ook alleen een chocoladeletter versturen is een optie.

De toekomst van het Sinterklaasfeest

Het Sinterklaasfeest is de laatste jaren een veelbesproken onderwerp. Steeds vaker werpen de demonstraties een schaduw over het kinderfeest. Volwassenen willen hun mening laten horen op de momenten dat de kinderen van de aankomst van de Sint aan het genieten zijn. Iedereen heeft recht op zijn of haar mening, maar laten we hopen dat die op een andere manier wordt geuit dan de laatste jaren het geval is. Het Sinterklaasfeest is een vrolijk feest waar duizenden kinderen jaarlijks al met spanning naar uitkijken. Hopelijk blijft deze mooie traditie nog jaren in stand.